Speelgoed voor je baby 0-6 maanden

Speelgoed voor baby’s

De keuze is reuze! En dat is niet voor niets: een baby maakt veel ontwikkelingen door in zijn nog jonge leventje. Voor iedere fase van de ontwikkeling zijn speciale soorten speelgoed ontwikkeld. Al lijkt het op het eerste blik misschien wat onzin, toch is het heel belangrijk het juiste speelgoed aan je baby te geven. Je wilt tenslotte het beste voor je kind ;) Koop geen speelgoed op de ‘groei’ .

Van 0 tot 6 maanden

Babys gebruiken alleen nog hun zintuigen: zien, horen, voelen. Geluidjes, felle kleuren, contrast en textuur daar houden ze van. Ook vinden babys het leuk om alles in mond te stoppen. Zorg altijd dat het speelgoed(onderdelen) groter zijn dan de mond van je baby. (en geen losse, kleine onderdelen!)

  • Zachte knuffels
  • Speelgoed hangers
  • Muziek
  • Rammelaar
  • Verschillende materialen en structuren
  • Speeltjes voor in bad

(Muziek) mobielen

Je baby vind een mobiel boven de wieg of de boks super leuk. Sommige mobielen hebben ook een muziekje, extra leuk dus! Mijn twee favorieten zijn de mobielen gemaakt van vilt. Allebei met wolkjes. De ene met roze wolkjes en de ander met een wolkje en sterretjes, super cute.

Muziekhangers

Als je een mobiel te groot vind, dan kun je ook kiezen voor een hanger. De hanger kun je aan de rand van de box of naast het wiegje ophangen.

Spiraal

Een spiraal is super handig. Zeker voor onderweg. Je bevestigd de spiraal eenvoudig aan de maxi-cosi, kinderwagen of autostoel. Zodat je baby zichzelf lekker kan vermaken.

Speelkleed

Je kan ook kiezen voor een speekleed, en wordt ook wel baby gym genoemd. Het kleed kun je gemakkelijk overal neerleggen. Als je bijvoorbeeld de was op zolder gaat doen, kun je het kleed meenemen, neerleggen en je baby erop leggen. Zo heb je even geen omkijken naar je baby en kun jij rustig de was doen.

Lees ook

Lees meer